Munakoisoa, siitakesientä ja ituja douglaskuusessa
Tämä on hyvä lisuke esimerkiksi liha- tai kanaruoan kanssa, mutta niin ”lihaisan” makuinen, että se toimii myös kasvisversiona yhtä hyvin. Annos on kahdelle.
Marinoidut siitakesienet
- 4 siitakesientä
- kourallinen douglaskuusen neulasia
- valkosipulinkynsi murskattuna
- oliiviöljyä
- sitruuna puristettuna
- pippuria
- suolaa
Sekoita ainekset (siitakesieniä lukuunottamatta) blenderissä nopeasti, juuri sen verran että neulasten rakenne rikkoontuu ja jätä seos maustumaan muutamasta tunnista vuorokauteen huoneen lämpöön.
Viipaloi siitakesienet halutunlaisiksi ja marinoi douglaskuusiöljyssä n. 15 minuuttia ja paista pannulla rustiikkisen ruskeiksi tai nauti raakoina mielesi mukaan.
Mausteiset munakoisot
- munakoiso
- 2 tl fenkolinsiemeniä murskattuna
- 1/2 tl muskottipähkinää
- 3-4 neilikkaa murskattuna
Sekoita muskottipähkinää, neilikat ja fenkolinsiemenet yhteen ja laita sivuun.
Leikkaa munakoiso n. 5 mm siivuiksi ja viillä niihin ristiin viiltoja n. 2 cm välein. Suolaa siivut molemmin puolin ja ”itketä” niitä 100 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Nosta munakoisot ulos uunista, voitele Douglaskuusiöljyllä ja mausta mausteseoksella. Suolaa vielä koison siivut tarvittaessa ja laita uuniin lähelle uuninvastuksia n. 10 minuuttia.
Tarjoile itu- tai villiyrttisalaatin kera, johon lisätään tilkka douglaskuusiöljyä, sitruunaa ja ripaus hyvää suolaa!