6 terveyshyötyjä kvinoa, jota voidaan käyttää ruokavaliossa
Kvinoa on vilja, joka on suosittu maailmanlaajuisesti terveyshyötyjensä vuoksi. Kvinoa on sisällytetty superfood-listalle, koska se sisältää monia ravintoaineita, kuten B-vitamiineja, E-vitamiinia ja magnesiumia. Siinä on myös kuitua, rautaa, kalsiumia, kaliumia, fosforia sekä antioksidantteja. Nämä kaikki ravintoaineet ovat hyväksi yleisterveydellesi.
Seuraavassa on joitakin kvinoa-terveyshyötyjä.
Sydämen terveys:
Kvinoa voi auttaa parantamaan sydämesi terveyttä. Journal of Food Lipids -lehden vuonna 2007 julkaistussa tutkimuksessa raportoidaan, että kvinoa sisältää runsaasti flavonoideja, joiden on osoitettu parantavan sydämen terveyttä.
Viitaten toiseen tutkimukseen, joka julkaistiin European Journal of Nutrition -lehdessä, todettiin, että alhaisemmat vapaiden rasvahappojen ja triglyseridien tasot olivat yhteydessä pienempään riskiin sairastua sydänsairauksiin.
Voi pienentää kroonisten sairauksien kehittymisen riskiä
Kvinoa sisältää monia flavonoidisia kasviyhdisteitä, kuten kversetiiniä tai taistelijaöljyjä, jotka voivat olla hyödyllisiä yleisterveydelle.
Vuonna 2019 Molecules-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kversetiinistä (ja kaempferolista) löytyy elimistössä antioksidantteja. Tämä tarkoittaa, että ne voivat auttaa suojaamaan soluja vapaiksi radikaaleiksi kutsuttujen epävakaiden molekyylien aiheuttamilta vaurioilta. Tämä tarkoittaa, että kuluttamalla enemmän flavonoidirikkaita elintarvikkeita, kuten quinoaa, voit parantaa yleistä terveyttäsi ja vähentää riskiäsi sairastua kroonisiin sairauksiin.
Verensokerin tasapainottaminen
Kvinoa ja muiden viljojen on osoitettu tasapainottavan verensokeritasoja. Journal of Medicinal Food -lehden vuonna 2009 tekemässä tutkimuksessa todettiin, että kvinoa on matalan glykeemisen, eli se ei aiheuta verensokerin piikkejä.
Ihmiset, joilla on gluteeniyliherkkyys ja -allergia, sekä gluteenitonta ruokavaliota noudattavat.
Oletko sinä gluteenittomalla ruokavaliolla? Oletko gluteeniyliherkkä tai allerginen? Kvinoa on loistava valinta. Columbian yliopiston tutkijat ovat todenneet, että gluteeniton kvinoa sopii ihmisille, jotka ovat allergisia tai intolerantteja gluteenille. Tämä tutkimus osoitti myös, että kvinoa voi täyttää ravitsemukselliset ja antioksidanttivaatimukset, vaikka se ei olekaan gluteeniton.
Tämä voi auttaa sinua laihtumaan
Kvinoa on loistava ruoka, jonka voit sisällyttää laihdutussuunnitelmaasi. Kvinoa on runsas proteiinin lähde, mikä tekee siitä ravinteikkaamman kuin täysjyvävehnä, riisi, maissi ja täysjyvävilja. Korkea proteiinipitoisuus voi lisätä aineenvaihduntaa ja auttaa sinua tuntemaan olosi kylläisemmäksi, mikä voi johtaa painonpudotukseen.
Kvinoa sisältää runsaasti kuitua. Tämä on hyvä uutinen painonpudotuksen kannalta. Kuitu voi auttaa vähentämään kaloreita parantamalla suoliston terveyttä ja edistämällä kylläisyyden tunnetta.
Anti-inflammatoriset, antiviraaliset ja syövänvastaiset vaikutukset
Kvinoan kaksi tärkeintä flavonoidia ovat kversetiini (ja kaempferoli), joten on luonnollista, että täysjyväviljalla saattaa olla tulehdusta ja viruksia, syöpää ja masennusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Se auttaa myös ahdistusta vastaan, joten olet rentoutuneempi pelatessasi casino NetBet. Tällä tärkeällä yhdisteellä havaittiin jopa tulehdusta ja viruksia, syöpää vastaan ja masennusta ehkäiseviä ominaisuuksia vuoden 2008 tutkimuksessa.
Nämä ovat kuusi terveyshyötyä, jotka liittyvät kvinoaan. Kvinoa on terveellinen hiilihydraattien korvike, koska se sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita sekä proteiinia. Kvinoa on myös gluteenitonta, herkullista ja helppoa valmistaa.
Valmista yksi kupillinen. Keitä seuraavaksi 2 kupillista vettä tai lientä kvinoa. Keitä noin 15 minuuttia. Sammuta lämpö, kun se on paisunut. Sekoita. Tätä kvinoariisiä voi syödä täytteen kanssa tai ilman. Jos haluat lisätä kvinoa-riisiin täytettä, voit lisätä pinaattia, lehtikaalia ja grillattua lohta tai kanasalaattia.