Syreeni-mansikkaviini
Pskemi Menu kirjassani on perusresepti tälle syreeni-mansikkaviinille ja tässä kyseistä viiniä vuoden takaa. Otin viinistä n. puolet ja pullotin heti kirkastuksen jälkeen, mutta toisen puoliskon maustoin ja jätin saaviin kypsymään ja odotin vuodenpäivät, kunnes tänään on pullotuspäivä myös hyvin kypsyneelle viinille.
Maku on erittäin hyvä ja pehmeä, selvästi kypsynyt ja tämä innostaa kokeilemaan vielä rohkeammin uusia tapoja maustaa oma viini!
Mausteena käytin kahvia, kaakaota, miedosti savustettua tammenterhoa, sekä joitakin tuoreita yrttejä. Tammenterhoista sain viiniin hieman tanniineja, valmiissa viinissä ei kuitenkaan ollut niin paljon tanniinia, että se vetäisi suuta suppuun, tämä kuitenkin oli tarkoituskin!
Syreenin astringoiva, suuta kuivattava maku on kadonnut vuodessa täydellisesti ja odotan innolla miten maku kehittyy edelleen. Jätän ainakin yhden pullon kaappiin makuulleen odottamaan vaikkapa 2020 uuttavuotta
Väri on melko haalea suoraan pullotettuna, kun taas maustettu on upean täyteläinen ja syvänpunainen, kahvi tekee mahtavan rusehtavan vivahteen, yrtit puolestaan maustivat yllättävän kivasti viinin, ottaen huomioon että käytin vain viheryrttejä. Kerrassaan upea viini, niin maultaan kuin ulkonäöltäänkin!