Villimiehen laskiaispullat
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/4 dl maitoa
- 1 dl tammenterhojauhoja
- 1/2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1/2 pussia kuivahiivaa
- 1/2 tl kardemummaa
- 45g voita
- mehiläisen siitepölyä (bee pollen)
Sekoita n.42 asteiseen maitoon, sokeri, 1/2 muna ja kardemumma. Lisää mukaan osa jauhoista ja hiiva, vispilöi löysä seos ja lisää vähitellen loput jauhot. Nostata taikinaa n. 40 minuuttia ja pyöritä pyöreitä pullia. Huolehdi ettei pulliin jää ilmakuplia. Nostata pullat vielä pellillä uudelleen n. 30 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pullien ylle reilusti mehiläisen siitepölyä sokeriksi. Paista uunissa 225 asteessa n. 30 minuuttia.
Mantelinmakuinen massa
- 2 rkl aprikoosinsiemeniä
- 1 rkl keto-orvokkisiirappia
- 2 tl sokeria
- perunajauhoja
- pieni tilkka vettä
Sekoita ainekset yhteen ja sekoita blenderiin tahnaksi. Lisää perunajauhoja kunnes koostumus on tiivistä massaa.
Ps. voit tietty korvata mantelinmakuisen massan hillolla.