Voikukkapasta
Ainekset:
Pastaa (keitä ja suolaa, säästä vettä kastikkeeseen )
Tomaattikastike:
- 400g tomaattimurskaa
- 2-3 kynttä valkosipulia murskattuna
- 1 rkl voikukan kuivattua kukintoa
- 1 rkl voikukan vartta kuivattuna murskana
- pippuria myllystä
- suolaa
- voimakasta juustoa raasteena (emmental, gryere, parmesaani jne.)
Kaada tomaattimurska paistinpannulle, sekä valkosipulit ja kuumenna porisevaksi. Lisää voikukka ja mausta vielä reilusti pippurilla ja suolalla.
Lisää vielä pasta ja sopivasti vettä kattilasta, jotta kastikkeesta tulee hieman notkea. Anna porista noin 5-10 minuuttia. Lisää lautaselle ja ripottele päälle juustoraastetta.
Voikukkapasta on erittäin nopea ja helppo tehdä ja sen maku on yllättävän hyvä ❤