Pakuriset poronveriletut
Pakuri sopii tumman värinsä ja makunsa puolesta esim verilettuihin ja verimakkaroihin, sekä oikeastaan mihin vain verituotteisiin. Veriletut ovat suomalaista perinneruokaa, jota oli nyt pakko saada, kun lihakaupassa osui silmiin poronveripullo.
Tässäpä reseptiä:
Poronveriletut:
- 5 dl poronverta
- 2 dl olutta
- 2 dl ruisjauhoja
- 2 dl ohrajauhoja
- 1 rkl pakurijauhetta
- kananmuna
- 1- 1/2 tl suolaa
- 1-2 rkl tuoretta meiramia silputtuna
Sekoita kulhossa veri, muna, olut ja suola ja lisää vähitellen vatkaten jauhot. Mausta taikina vielä meiramilla ja suolalla, anna jauhojen turvota 30-60 minuuttia. Paista taikinaa paistinpannulla voissa ja nauti makeutetun puolukkasurvoksen kera.