Raparperi-mansikkakiisseli pihkakermalla
Raparperikeittoon sopii hyvin mansikat, mutta myös omena, jos haluaa käyttää. Pihkakerma tuo metsäisiä makuja lautaselle, simppelillä reseptillä ja tuo mieleen ainakin minulle mummolan ja mummin keinustuolissaan ❤
Resepti ei sinänsä ole mitenkään ihmeellinen, mutta pihkakerman kanssa se on upea kokemus!
Kiisseli
- 500 g raparperiä
- 250 g mansikoita
- puolikas (omenaa)
- 2-3 rkl perunajauhoja
- sokeria
- vettä
Valmistus:
Kuori ja pilko raparperit ja pilko myös mansikat. Jos käytät omenaa, nin piko ne hyvin pieniksi ja lisää kattilaan. Lisää vettä ainekset peittoon ja anna kiehahtaa ja hautua 10 minuuttia. Lisää sokeria maun mukaan. Lisää viileää vettä lasiin noin 1 dl, sekoita 2-3 rkl perunajauhoja veden joukkoon ja kaada hiljalleen, koko ajan sekoittaen kuumien raparperien joukkoon.
Pihkakerma:
Lisää kulhoon 1-2 dl kermaa ja lisää alkoholiin uutettua pihkaa 5-10 tippaa, vatkaa vaahdoksi.
Jos raparperikeitosta jää hieman, voit tehdä siitä vielä drinkin.