PSKemi PSKemi
login
Edit Content
PSKemi PSKemi
  • most recent news
  • trending news
  • most read
  • All Video
  • Image gallery
  • more
Esport

Los Angeles Thieves voittaa

February 19, 2022
Esport

Execration lisää Palosin Dota

February 27, 2022
Esport

VALORANT Game Changers Championship

May 17, 2022
Esport

Xbox ja Bethesda Games

May 27, 2022
Esport

Microsoft Aikoo Kunnioittaa Activision

May 27, 2022
Esport

Milloin Resident Evil Re:Verse

June 27, 2022
  • Fashion
  • Entertainment
  • Culture
  • Music
  • Jalkapallo
  • Liiketoimintaa
  • Jääkiekko
  • Terveys
  • Esport
  • Yhteystiedot
  1. Home
  2. Terveys
  3. Karitsaa ja metsäisiä makuja

Karitsaa ja metsäisiä makuja

by Noora February 2, 2021

karitsan ulkofilettä kahdelle

Maustevoi

  • tuoreita villiyrttejä hienonnettuna (nokkonen, isomaksaruoho, siankärsämö,
    mustaherukka)
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 tl tummaa balsamicoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuminaa
  • pippuria
  • suolaa

Valmistus

Sekoita ainekset yhteen, paitsi yrtit ja voitele kuivatut fileet paksusti maustevoilla.
Painele yrttisilppu voin päälle kerrokseksi ja pyöritä lihat tiukasti kelmuun. Anna asettua jääkaapissa muutama tunti ja paista omassa rasvassaan paistinpannulla sopivan kypsiksi maun mukaan.


Yrttikastike

  • 3-4 rkl turkkilaista jugurttia
  • 3 rkl tuoretta väinönputkea hienonnettuna
  • puolikas hopeasipuli tai salottisipuli pilkottuna
  • valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • pippuria
  • suolaa
  • voita

Kuullosta sipulit voissa ja anna niiden karamellisoitua hieman ja mausta kevyesti pippurilla ja suolalla.
Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja sekoita hyvin, ohenna tilkalla kermaa tarvittaessa.

Marjainen ja makea kastike karitsalle villimiehen tapaan..

  • n. 15 kpl kuivattuja tai tuoreita ruusunmarjoja kokonaisina
  • n. 1/2 dl vahvaa laimentamatonta (itsetehtyä) marjamehu-uutetta
  • 3 rkl kuusenkerkkiä
  • 1/2 hopeasipuli tai salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl gheetä tai voita
  • 1 tl tummaa balsamicoa
  • pippuria
  • suolaa
  • vettä

Kuullota voissa tai gheessä kokonaisia ruusunmarjoja, kuusenkerkkiä ja sipulit pilkottuna. Lisää tilkka vettä, balsamico, sekä mausteet.

Paista porkkanat puolitettuina, sekä perunat lohkoina maustevoissa, jota käytetään myös
karitsan maustevoina.

Lisukkeeksi voit vielä lisätä puolukoita, purista joukkoon hieman veriappelsiinia ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria.

Previous post
Next post

Noora (Website)

administrator

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uusimmat viestit

  • Suomen Jäätriumfi: Kulta Beijer Hockey Games 2025 -turnauksessa
  • Ninjas in Pyjamas Pörssiin – Kasinoiden Hinku Listautua Levinnyt Esportsiin
  • Microsoft Viivästyttää ‘Fable’-Uudelleenkäynnistystä Vuoteen 2026
  • Parhaat Pelit Nettikasinoilla E-Urheilun Harrastajille
  • Kasvava Urheiluvedonlyönti Suomessa: Faktoja ja Trendejä

Ota yhteyttä meihin

Hanki uusimmat tarinamme suosikkiverkostojesi syötteestä

Yhteystiedot

Noora Inberg

noorainberg[AT]gmail.com

Tulpanv 38, 737 41, Fagersta

 

Ota meihin yhteyttä

Tietosuojakäytäntö

PSKemi PSKemi
Copyright 2025. All Right Reserved

Takaisin alkuun