Päärynä-kuusenkerkkäjuoma
Tämä juoma on kerrassaan mainio keväinen, puhdistava voimajuoma mahlasta.
Se sisältää hedelmähappoja, runsaasti C-vitamiinia, kivennäis- ja hivenaineita, aminohappoja. Lisää tietoa mahlasta löydät täältä.
- 1 1/2 litraa koivunmahlaa
- 3 luomupäärynää
- kourallinen kuusenkerkkiä
- 0.5-1 dl sokeria maun mukaan
Valmistus
Kaada kattilaan n. puoli litraa mahlaa, lisää kuusenkerkät, sekä päärynät pieniksi kuutioiksi pilkottuna. Keitä hiljaisella lämmöllä kunnes päärynät ovat pehmenneet täysin ja purista siivilän läpi mehu talteen. Keitä mehua kokoon niin, että jäljelle jää n. 2 dl ja lisää sokeri ja anna sen lieta kunnolla. Kaada liemi puhtaaseen pulloon ja täytä tuoreella mahlalla täyteen. Juoma on valmis nautittavaksi.
Päärynä-kuusenkerkkälimu
Voit antaa juoman vielä fermentoitua muutaman mustaherukanlehden kanssa (älä huuhtele, sillä mustaherukan lehden pinnalla on maitohappobakteereja, jotka lähtevät huuhdellessa pois) 1-3 vrk, jos haluat hyviä maitohappobakteereja suolistoasi varten ja hieman intensiivisempää makua!
Kun juoma on valmis, pullota ja jätä se vielä pariksi päiväksi huoneen lämpöön korkki hyvin kiinnitettynä. Viilennä ja nauti!